Sayın Katılımcılar,

Üniversiteler, toplumları kalkındırmada önemli birer aktördür. Üniversitelerin dünyadaki gelişmeleri takip ederek küresel normlu bir üniversite olmanın yanı sıra, bölge ile iş birliği içerisinde olarak, bölge sorunlarına odaklanmak ve çözümün bir parçası olmak gibi misyonları bulunmaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında, geçmişten günümüze üniversitelerimizin üstlendiği rol, Cumhuriyetimizin başarı hikayesinin temel taşlarından biridir. Cumhuriyetimiz yüz yılını geride bırakırken, üniversitelerimizin bölgesel kalkınma süreçlerindeki liderliğini daha da güçlendirmemiz gereklidir.

Trakya Üniversiteler Birliği, Trakya bölgesinde yer alan üniversiteler arasında iş birliğini güçlendirmek amacıyla 2012 yılında 4 üniversitenin katılımıyla kurulmuştur. Birlik şu anda 5 saygın üniversite ile varlığını sürdürmektedir. Trakya Üniversiteler Birliğinin temel amacı, üye üniversiteler arasında eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlamak üzere akademik ve idari iş birlikleri yapmak, kamu-üniversite-sanayi iş birliğini ve üniversite-şehir bütünleşmesini ileri düzeylere taşımaktır. Bünyesindeki üniversiteler arasında ortak yüksek lisans, doktora, uzaktan eğitim protokollerinin kurulmasında, araştırma laboratuvarlarının ortak kullanımında ve diğer sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde öncü olma misyonunu da üstlenmiştir.

Tekirdağ, zengin tarım alanları, güçlü sanayisi ve tarihi mirasıyla Türkiye'nin gözde bölgelerinden biridir. Bölgemizin geleceğe dönük atılımlar yapmasına katkı sunmak ve bölgesel kalkınmada etkin bir rol oynamak adına bu sempozyumu düzenledik. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında, bilimsel etkinliklerin daha da önem kazandığını düşünüyor, birlikte hareket ederek Tekirdağ'ın geleceğini daha aydınlık bir hale getirmek için çaba sarf ediyoruz.

"Bölgesel Kalkınmada Üniversitelerin Rolü: Tekirdağ'ın Geleceği" sempozyumumuzda, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümünde, bölgesel kalkınma süreçlerinde üniversitelerin kritik önemini değerlendirmek için bir araya geldik.

Sizleri Trakya Üniversiteler Birliği etkinlikleri kapsamında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ev sahipliğinde Tekirdağ’da düzenlenecek olan “6. Uluslararası Bölgesel Kalkınmada Üniversitelerin Rolü: Tekirdağ’ın Geleceği Sempozyumu”na katılmaya davet ediyoruz. Sempozyum'da Sivil Toplum Kuruluşları (STK), Özel Sektör, Kamu Sektörü ve Girişimcilerin çalışmaları yer alacaktır.

 Sempozyuma gönderilen tüm özetler hakem süreçlerinden geçecek ve hakem değerlendirmeleri doğrultusunda sözlü sunum olarak kabul veya red edilecektir. Sempozyumda sunulan bildiriler kongre özet kitapçığında basılacaktır. Ayrıca sempozyuma gönderilen tam metin bildirilerde yazarlara ISBN numarasına sahip bildiriler kitabında veya makale olarak yayın seçenekleri sunulacaktır. Sempozyum dili İngilizce ve Türkçedir. İki dilde de gönderiler ve sunumlar yapılabilecektir.

Sempozyumumuza katılımınız bizleri onurlandıracaktır. Sempozyuma katılan değerli konuşmacılarımıza teşekkür eder, bu etkinliğin bölgemiz için Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılına yakışır bir katkı sunmasını dilerim.

Saygılarımla.

Prof. Dr. Ertuğrul Recep ERBAY

Düzenleme Kurulu Başkanı